Festa Major 2017: Programa d'actes

Dissabte 05/08/2017

ACTES DE LLAOR A SANT GENÍS

Dimarts 22 a les 18:45h, dimecres 23 a les 18:45h i dijous 24 a les 18:45h TRÍDUUM preparatori en honor a Sant Genís abans de la missa.

Divendres 25 a les 11:30h FESTA PATRONAL. Ofici solemne celebrat pel rector de la parròquia i concelebrat pels mossens fills del poble i mossens dels pobles veïns.

Diumenge 27, a la missa de les 11:30h encomanarem els difunts del poble que ens han deixat el darrer any.

 

DISSABTE 19 D'AGOST

A les 19:00h, al vestíbul del Centre Cultural Costa i Font, INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ D'ARTISTES LOCALS. A continuació vernissatge.


DIUMENGE 20 D'AGOST

A les 11:30h, al parc de la Font Gran, SARDANES VERMUT amb la Cobla Genisenca. Organitza: Agrupació Sardanista de Taradell.

A les 19:00h, al Centre Cultural Costa i Font, representació de l'obra teatral DE PORC I DE SENYOR SE N'HA DE VENIR DE MENA. Una adaptació lliure d'Eva Molet de l'obra ‘'Mascles'' d'Albert Llorens i dirigida per Magí Reig i Lluís Presegué. La venda d'entrades anticipades es farà el dia 18 d'agost de 18:00h a 20:00h al vestíbul del Centre Cultural Costa i Font i una hora abans de la representació. Preu: 10€. Organitza: Gottic Teatre.


DILLUNS 21 D'AGOST

A les 17:30h, a la Fundació Vilademany, CONCERT a càrrec de la Coral Vilademany.

A les 18:30h, als jardins del Centre Cultural Costa i Font, 4a CRONODIPÒSIT Popular de Taradell. Places limitades. Cronometratge professional. Inscripcions 1 hora abans. Premis als tres primers classificats masculí i femení. Participa al CONCURS D'INSTAGRAM #4acronodiposit. Organitza: Taradell.com. Patrocina: Mas Gasala, Actis, Gabinet Estètic Mèdic Lourdes. Col·labora: La Nonna Jovita, Esports Autonell, CosFisicwell, Cet Enclusa, Centre Excursionista, Masia Vila-rasa, Ajuntament Taradell, Ca l'Albeert i Xocolater Taradell.

A les 21:30h, sortida de la COMITIVA DE L'AJUNTAMENT amb la PUBILLA 2016, Laura Sentmartí i l'HEREU 2017, Francesc Jordà. Acompanyats dels gegants, nans i grallers de la Colla Jove de Geganters de Taradell.

A les 22:00h, al Centre Cultural Costa i Font, PREGÓ DE FESTA MAJOR, a càrrec de la Cobla Lluïsos de Taradell pel seu 140è aniversari. A continuació proclamació de la Pubilla de Taradell 2017 i brindis de Festa Major. Acompanyaran l'acte l'Esbart Sant Genís i la Cobla Lluïsos de Taradell.


DIMARTS 22 D'AGOST

A les 17:15h, BICICLETADA POPULAR. Inici a l'aparcament del pavelló. Itinerari: Nucli Taradell- Llagostera- Panedes- La Roca- Nucli Taradell.

A les 17:30h, PATINADA POPULAR. Inici a l'aparcament del pavelló. Itinerari pel nucli de Taradell. Vine amb patins, patinets, monopatins, cotxets i bicis de rodetes. Itinerari: Pavelló Municipal d'Esports, Carrer de Catalunya, Carrer de Miquel Martí i Pol, Carretera de Mont-rodon, Carrer Francesc Camprodon, Carrer Església, Passeig de Sant Genís, La Plaça de les Eres, Carrer de la Vila, Carrer de Ramon Pou, Carrer de Sant Sebastià, Carrer de Vic, Carrer de Guillem de Mont-rodon, La Plaça (s'enganxaran amb la bicicletada) i continuaran junts pel Carrer de la Vila, fins a la Ronda dels Vilademany.

A les 19:00h, a la Ronda dels Vilademany, BAIXADA DE CARRETONS. Consultar bases específiques. Organitza: Consell de Joventut de Taradell.

A les 21:00h i a les 23:00h, a l'Ermita de Sant Quirze (La Roca) “LLINATGES”. Caminada teatralitzada. Preu: 5€. Menors de 5 anys, gratuït. Venda de tiquets al Bar de Can Costa. Aforament limitat. Organitza: Associació Festa d'en Toca-Sons i Canya que no és conya.


DIMECRES 23 D'AGOST

A les 11:00h, als Jardins del Centre Cultural Costa i Font, GIMCANA BANDOLERA. Organitza: El Puntal.

A les 17:30h, al Centre Cultural Costa i Font, CONCERT amb l'Orquestra Maravella. Preu: 6€.

A les 19:00h, als Jardins del Centre Cultural Costa i Font, BALLADA DE SARDANES amb l'Orquestra Maravella.

A les 19:00h, a l'Aparcament del pavelló, FESTA HOLI PARTY. Música i festival de colors. Recomanable portar roba blanca i vella. Col·labora: Consell de Joventut.

A les 20:30h, al pati de la Residència Vilademany, SERENATES, a càrrec de l'Orquestra Maravella.

A les 21:00h i a les 23:00h, a l'Ermita de Sant Quirze (La Roca) “LLINATGES”. Caminada teatralitzada. Preu: 5€. Menors de 5 anys, gratuït. Venda de tiquets al Bar de Can Costa. Aforament limitat. Organitza: Associació Festa d'en Toca-Sons i Canya que no és conya.


DIJOUS 24 D'AGOST

Al pavelló municipal d'esports el Pujoló,

15è TORNEIG DE TENNIS TAULA
De 09:00h a 13:00h categoria benjamí (fins a 10 anys) i categoria infantil (d'11 a 14 anys). De 15:00h a 19:00h categoria sènior

3r TORNEIG DE PING-PONG (jocs a 11 punts).
De 15:00h a 19:00h categoria sènior (a partir de 30 anys)
Inscripcions fins el 22 d'agost a les oficines del Club Parc d'Esports. Organitza: Tennis taula Mont-rodon i Club Parc d'Esports.

A les 18:30h, a davant de l'Ajuntament i pels carrers de la població, PREGÓ D'EN TOCA-SONS.

A partir de les 20h, a la Plaça de les Eres, L'ENVELAT DE LA PLAÇA DE LES ERES. Organitza: Taradell.com. Col·labora: Ajuntament de Taradell i Protecció Civil.

  • Tot el vespre: Botifarrada. (Venda anticipada de tiquets a Carnisseria Codina, Can Mascarell, Forn Riera, Rosa Moda, Drogueria Vivet, Ferreteria Vivet i el mateix dia a la plaça), Rifa de Regals i Servei de Bar. Enguany, els beneficis aniran destinats a l'Associació Sant Tomàs.
  • 20h. Concert i espectacle d'animació infantil a càrrec dels Homenets.
  • 21:30h. Espectacle de circ, malabars, bombolles... a càrrec de Cerca Circ.
  • 22:30h. Concert de versions amb All Covers.
  • 00:30h. Discomòbil amb Gigi Langostino.


DIVENDRES 25 D'AGOST

A partir de les 10:00h i durant tot el dia, als voltants de la Sagrera, MERCAT DEL SEGLE XVII.

A les 10:00h, a la Plaça, GRAN XOCOLATADA. Col·laboren: El Xocolater de Taradell i Forn Sant Sebastià.

De les 11:00h fins les 14:00h, PORTES OBERTES A LA TORRE DE DON CARLES I AL CAMPANAR.

A les 11:00h, pels carrers de la Vila sortint de La Plaça, CERCAVILA amb els gegants de Taradell, acompanyats pels grallers de la Colla Jove dels Geganters de Taradell.

A les 19:00h, algun lloc de la Vila, ARRIBADA DEL 25è BANDOLER TOCA-SONS. Qui interpretarà el temut Bandoler? On robarà? Serà culpable o innocent? El penjaran o aconseguirà escapolir-se de la forca? Organitza: Associació Festa d'en Toca-Sons.

A partir de les 00:00h, al Pavelló Municipal d´Esports el Pujoló, FESTA JOVE. Dos espais: zona de concerts i carpa alternativa. Entrada majors de 16 anys. Organitza: Consell de Joventut.


DISSABTE 26 D'AGOST

De 09:00h a 13:00h, al camp de futbol La Roureda, III TORNEIG DE VÒLEI GESPA AMATEUR 4X4. Bases i inscripcions a les oficines de l'Ajuntament de Taradell o al correu electrònic roviraca@taradell.cat. Preu per equip: 15€. Els equips poden ser mixtos, masculins o femenins. No es diferenciarà a l'hora de competir. Seràun únic torneig.

Paral·lelament hi haurà un partit d'exhibició de les jugadores del nou club de Voleibol format a Taradell (Club Voleibol Taradell) i també hi haurà una carpa d'informació per tal de informar-se per incorporar-se al club.

A les 18:00h, a la Plaça de les Eres, ESPECTACLE INFANTIL: EL GENERAL BUM BUM a càrrec de la Cia. Tot Terreny. Espectacle itinerant.

A les 21:00h, al Centre Cultural Costa i Font, GRAN SOPAR DE FESTA MAJOR. Càtering servit pel Restaurant Nou Montseny.

Menú Adult (22 euros): Caneló casolà de pollastre de pagès amb beixamel trufada, xarrup de meló amb encenalls de pernil ibèric, bacallà a l'empordanesa amb tomàquet, ceba i prunes i pastís de formatge casolà amb melmelada de fruites del bosc.

Menú Infantil (8 euros): Macarrons, escalopa i gelat.

Aforament limitat. Reserva i compra de tiquets a l'Ajuntament del 8 al 24 d'agost. Es poden encarregar taules per grups de 8, 10, 12 persones (cal nombrar-les totes i posar un telèfon de contacte). Els nens/es ubicats en taula a part. S'oferirà entreteniment infantil.

A les 00:00h al Centre Cultural Costa i Font, GRAN BALL DE FESTA MAJOR I CONCERT DE VERSIONS, a càrrec de l'Orquestra Boogie – Woogie.

A partir de les 00:00h, al Pavelló Municipal d'Esports el Pujoló, FESTA JOVE. Dos espais: zona de concerts i carpa alternativa. Entrada majors de 16 anys. Organitza: Consell de Joventut.


DIUMENGE 27 D'AGOST

A les 8:30h, a la Plaça de les Eres, CAMINADA DE FESTA MAJOR. A les 8:00h, inscripcions de la caminada a la mateixa plaça. Preu: 3 euros. Organitza: Centre Excursionista de Taradell.

A les 11:30h, a la Plaça, BALLARUGA I FESTA DE L'ESCUMA, a càrrec d'Amadeu i Cia.

A les 16:30h, al Camp de Futbol de la Roureda, PARTIT DE FESTA MAJOR: U.D. TARADELL – C.E. RODA (Tercera Catalana). Trofeu Ajuntament de Taradell. Organitza: U.D. Taradell

A les 18:30h, al Centre Cultural Costa i Font, representació de l'obra teatral DE PORC I DE SENYOR SE N'HA DE VENIR DE MENA. Una adaptació lliure d'Eva Molet de l'obra ‘'Mascles'' d'Albert Llorens i dirigida per Magí Reig i Lluís Presegué. La venda d'entrades anticipades es farà el dia 18 d'agost de 18:00h a 20:00h al vestíbul del Centre Cultural Costa i Font i una hora abans de la representació. Preu: 10€. Organitza: Gottic Teatre.

A les 21:30h, a davant l'Església, CONCERT DELS PAÏSOS CATALANS amb Sabor de Gràcia.

Tot seguit, a davant l'Església, INICI DEL CORREFOC a càrrec de l'Escamot de diables de Calldetenes. Recorregut: Cruïlla Carretera de Mont-rodon – Passeig Sant Genís, Passeig de Domènec Sert, La Plaça, Carrer de la Vila, Plaça de les Eres, Carretera de Balenyà, Carrer de Ramon Pou i fi de festa a davant del Dispensari Municipal.


DILLUNS 28 D'AGOST

A les 16:30h, al Pavelló d'Esports, GIMCANA GITANA. Inscripcions a partir de les 16h. Organitza: JERC Taradell. Col·labora: El Puntal.

A les 19:00h, als jardins del Centre Cultural Costa i Font, SARDANES BERENAR amb la Cobla Lluïsos de Taradell. Organitza: Agrupació Sardanista de Taradell.

RÀDIO TARADELL, EMISSORA MUNICIPAL, oferirà durant els dies de la Festa Major una programació especial. El dia de la festa d'en Toca-Sons farà un programa especial des del Mercat Medieval.

Col·labora: Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Taradell.