Continua la campanya “NO Punxis en Panxo amb un Punxó”

Divendres 09/06/2017

L'àrea de medi ambient de la Mancomunitat La Plana continua amb la campanya de sensibilització per gestionar correctament els elements punxants utilitzats en la vida quotidiana.

Sota el lema ‘Diposita a la bossa del rebuig les agulles o altres materials punxants sempre dins d'un envàs de plàstic dur i a la teva bossa de rebuig. Evitaràs fer Mal', la campanya vol evitar que les agulles i cúters es dipositin sense cap protecció dins les bosses d'escombraries. El personal del servei de recollida i de la planta de triatge de materials reciclables s'han punxat en diverses ocasions amb materials punyents que contenien les bosses de residus. Aquest fet els posa en risc d'infeccions i contagis.

Després de cinc mesos d'haver-se iniciat la campanya “No Punxis en Panxo amb un Punxó”, s'han lliurat als ciutadans un 40% dels pots per dipositar les agulles o altres elements punxants. En aquesta segona fase des de la Mancomunitat La Plana s'han tornat a distribuir pots i material de la campanya en aquells punts que els havien repartit. Per aquesta raó totes aquelles persones que habitualment utilitzen elements punxants es poden seguir adreçant a l‘Ajuntament, centre d'atenció primària o farmàcia del seu municipi on se'ls lliurarà un pot i el material informatiu de la campanya. Un cop el pot estigui ple s'ha de tancar per evitar accidents amb el personal que manipula els residus i dipositar-lo dins de la bossa del rebuig.

Si algú stà interessat a disposar de més informació, es pot posar en contacte amb la Mancomunitat La Plana al 93 812 41 67 ext. 5 o bé a través del correu electrònic de l'Àrea de Medi Ambient (mediambient@mancoplana.cat).