La Mancomunitat La Plana estrena una exposició sobre la matèria orgànica

L´exposició explica aspectes relacionats amb la matèria orgànica a través de tres cases.
Divendres 13/04/2018

L´àrea de medi ambient de la Mancomunitat La Plana, gràcies a una subvenció per a projectes de foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals de l´Agència de Residus de Catalunya, ha creat una exposició sobre la matèria orgànica.

L´exposició, que forma part del material educatiu del que disposa la Mancomunitat La Plana, pretén acostar el tema dels residus a la població d´una manera gràfica i molt amena. Està pensada per ser prestada i poder treballar la matèria orgànica amb tot tipus de públics, sobretot a les escoles.

Consta de tres estructures en forma de casa, de dos metres d´alçada, on els visitants poden entrar i llegir la informació que hi ha al seu interior.

A la primera casa s´explica què és la matèria orgànica, com s´ha de separar i perquè és necessari fer-ho. A la segona casa trobem informació sobre el compostatge i l´obtenció final del compost. I a la tercera casa s´explica què és el compostatge, qui el pot fer i es donen consells sobre el malbaratament alimentari.

A més, a dins de la primera casa s´hi podrà "jugar a recilar" separant les imatges de deixalles i classificar-les al cubell correponent.